Status ; I LOVE YOU TILL JANNAH
bieha minhat
sepanjang semester 1
Wednesday, November 28, 2012 | 10:54 PM | 0 Rain[s]

Assalamualaikum, hyee guys .hello girlfie and boyfie
Peristiwa sepanjang perjalanan Semester 1 ini.
Cehhwahh..dah macam nak tulis karangan BM pulakk..HAHA tak nak kalah siott
Rasa rindu pulak nak beblog nih rasanya lebih 5 bulan kowt tak uptade2 background pontak tukar-2 hurmmm..mesti bosan kan asyik bukak background yang sama jhee. Okeyh sempat masanya akan uptade background yang baru dan sewaktu dengannnya .Terasa amat berbeza dengan suasana ketika duduk dekat hostel dulu .Mana taknyaa duluDewanMakan(DM) tinggal ambek jhe makan sekarang kena keluar duet sendiri nak beli makana lahaaiiii .Orang cakapSeminggu habis RM50 tuh normal lahhh..makaiiii mana taknyaa 1 hari makan boleh habis sampai RM 10 err ==, haaa .. baru terasa duit keluar kalautidakduluduitmasyukkjheedokasrama.sekarang pocket seluar kempisHAHA 
Nak tahu cerita selanjutnyaa..kantoiii lhaa jawabnyaa.tak persekadar untuk berkongsi jhee dengan korang
Macam -2 peristiwa SUKA DUKA lalui dekat sini dan macam2 ragam orang dekat sini sweet-2 gilol .
YA ALLAH,hanyakausahaja yang tahu macam mana perasaan aku ketika situasi ini berlaku.Hanya kesabaran,perih ,kekuatan yang perlu aku tanggung beban iini .Syukur kerna Kau sentiasa ada tika aku jatuh untuk bangkit semulaa. 
Peristiwa DUKAnyaa apabila kita ada problem dengan member itu memang semua orang tak suka siapa suka tuh hishhh.pelikk benorrlhaa .Kenapa?kenapa?kenapa? masih terkenang peristiwa perih itu kenapasusahnaklupakan.. errr== ada rasa nakjerit puas-2 .tapi sini takleh jerit nanti orang cakap  kenapa pulak budakitu?terkena sampuk perhh.ish-3 .Siapa suka kalau kita cerita buruk pasal orang lain kann .. tapicerita lama tak perlulah nak ungkit-2 taksukataksuka .Tapi tak boleh jugakk bawak mulut padah jugakk..hurmm .Nak percaya sangat kat orang baru kenal pun tak boleh jugak sebab kita tak tahu perangai di amcam mane kann.so berhati-2 sebelum terkena So BEWARE  dalam setiap tindakan itu.Hanya pesan jhee terpulanglah nakdengar or tak .Kadang-2 masalah ini akan buad kita jadi seorang yang matang dan perfikiran yang matang lebih maju ke depan.cehhwahh ayat dia tak leyh blaa siott..SOKONG ?
Peristiwa SUKAnyaa kalau kita jumpa orang yang boleh jadi tempat kita mengadu masalah mungkin dia boleh bagi pendapat dan jadi kan kita lebih matang .best taw kalau dapat member gitu . Adalah beberapa orang ini .korang Thank taw sebabselalu Ada bila aku memerlukan pertlonga tau tak?korang memang best suka kawan degan korang. Bila Buhsan jhee Ada jhe MOVIE naktengokk SUPPLY dari budak-2 sinilahh.taklah tepuu duduk sin ikat at least release tension nihh.takkan lahh nak belajar 24 hour kann..betultak?heee
Perjalanan paling dekat pena pergi KL dengan member .tengoklahh tak geti duduk diamkan inilah jadinyaa. Dekat sikit Kuantan .maklumlahh mula-2 masuk sini mulaalhaa..HAHA itu memula jhee than lepasitu dah takk .Perjalanan Jauh dekat Bandar? Bandar kea rasa Pekan jhee kowt seba btakada shopping Complex,MCD,KFC,PIZZA,DOMINO macam-2 lagii lhaa kalau PETRONAS dengan SHELL ituadalahMaklumlhaaKawasanpenduduknyatakramaii.HAHABuad laka-2 jheelahh, BANDAR @Pekan MUADZAM SHAH .PELIK!! Sebab Aku Belajar kat POLITEKNIK MUADZAM SHAH,poli nih poli terbaru terbesar antara poli-2 kat Malaysia ini.. Besarkeaa.Rasa macam Tak jhee..HAHA ..siott jhee aku nihh..memanglhaa dah duduksini..
Duduk dekat hostel nihh sampai Sem6  sebab ada 5 blok pelajar lelaki dan pom .hurmm kalau rumah sewa sini memang mahal kowtt lagi pun pengangkutan un tadekann..heee.
Nihh baru jhee habis FINAL EXAM pastue Cutisem err sekejab jhee cuti sem 2weekk  tue naik sem 2 err..tak puas kowt cutii takpe-2 nak penuhkan cuti dengan buad kerja manfaat.haha.. Cari duit lebih tolong SELLING MARKETING mama..masyukksikitt .cehhwahh..

P/s: CeritasiniHabissinilahhyee…inilah suka duka perjalanan hidup dekatsini.. yang paling penting SABAR .

Bonjour
it's my story


Hi . I'm Puteri Nabihah Bt Mohd Minhat
 21 Years Old.
WeChat ID : biehaminhat
OWNER OF Double B And Surprise +Follow me. Cick here to exit. THANK YOU.
Link
Follow @biehaminhat
Instagram
Old Post | New Post