Status ; I LOVE YOU TILL JANNAH
biehaminhat
elak akidah terpesong
Wednesday, February 08, 2012 | 2:43 PM | 0 Rain[s]
Assalamualaikum
selamat tengahari :)

SUARA DARI LANGIT BUKAN PETANDA KIAMAT
'masyarakat dinasihat tidak mudah percaya perkara aneh'

Hari ini saya memilih artikel ini hanya untuk berkongsi sahaja untuk pengetahuan kita agar kita tak mudah percaya dengan benda-2 karut .
Umat islam perlu mencari kebenaran terhadap sesuatu perkara ganjil, pelik atau aneh berlaku pada hari ini terutama berkaitan hadis Nabi Muhammad SAW yang menyentuh gambaran Hari Kiamat bagi mengelak akidah terpesong
Katanya,andai kata fenomena aneh itu berlaku ,umat islam wajib menyakini ia perkara yang tidak mustahil kerana Allah SWT berkuasa mencipta atau mengadakannya.
Rasulullah SAW bersabda : " Sebaik- baik hari yang terbit matahari pdanya ialah yang terbit padanya ialah Hari Jumaat .Pada hari itulah Adam di cipta ,pada waktu itu juga di masukkan dalam syurga dan waktu itu juga dia dikeluarkan daripadanya .Hari Kiamat tidak akan terjadi kecuali hari Jumaat ."
petikan AL-QURAN
" Mereka bertanya kepadamu(Wahai Muhammad) mengenai Hari Kiamat : Bilakah masa datangnya?katakanlah : Sesungguhnya pengetahuan mengenainya hanyalah ada di sisi Tuhanku,tidak ada sesiapa pun yang dapat menerangkan kedatangannya pada waktunya melainkan Dia. (Huru-hara) Hari Kiamat itu amatlah berat (menggerungkan makhluk-makhluk yang ada) di langit dan di bumi ; ia tidak datang kepada kamu melainkan secara mengejut. Mereka bertanya kepadamu seolah-olah engkau sedia mengetahuinya.Katakanlah :Sesungguhnya pengetahuan mengenai Hari Kiamat itu adalah di sisi Allah ,tetapi kebanyakan manusia tidak mengetahui."

Namun tarikh,bulan dan tahun kiamat akan berlaku tetap kekal di dalam rahsia ALLAH SWT .
Beliau , menyeru umat islam berfikiran positif terhadap kekuasaan- Nya mengatur alam semesta tanpa mengambil ringan amalan wajib dan sunat supaya dapat mendekatkan diri kita kepada-Nya


Bonjour
it's my storyHi . I'm Puteri Nabihah Bt Mohd Minhat
 23 Years Old.

OWNER OF Double B And Surprise +Follow me. Cick here to exit. THANK YOU.
Link
Follow @biehaminhat
Instagram
Old Post | New Post